eComStation: go to the Homepage This website in english Versione Italiano Diese Webseiten auf Deutsch

Customer login
Username:

Password:


Register as a new customer


eCS Newscast
With this mailinglist, you will find out about eCS related news stories and rumors as they happen.

E-Mail Address:



© 2003-2007 Serenity Systems, Inc. 2003-2013 Mensys BV, 2014-2015 XEU.com BV. All rights reserved.

This site is running on eComStation

eComStation News Email this page to a friend Email this page

Test new UNIAUD audio driver build please!

July 16, 2010 by rwklein@mensys.nl

Hello everybody,


I'm sending this email on behalf of David Azarewicz and Paul Smedley. David has been doing a lot of work on the UNIAUD driver to clean out none properly working source code. We would like to ask you to download the current build of UNIAUD. With the new builds older builds of
UNIAUD32.SYS will also no longer duo to required changes in UNIAUD16.SYS. Hangs on HDA hardware should happen in no way anymore. A lot of memory allocation routines have been cleaned up and improved. UNIAUD also has buffer _under_ run recovery. Which should improve video playback in genereal and people using the Emperoar TV application ( http://www.s-t.de/emperoar/ ):


Some of the recent improvements:
* Audio and video synchronisation with this build should be much better
then ever before.
*Overwriting memory, no boundary checking was sometimes done, now it
does.
*Updates to the code that scans the PCI bus.


But as with all of these changes we do need people to test UNIAUD, get your build here:
svn.netlabs.org/uniaud


Grab the latest beta package:
"The latest BETA release is 1.9.3 / 2.1.0: "


If you have UNIAUD installed on your system you can copy UNIAUD16.SYS and UNIAUD32.SYS to your MMOS2 direcyory and reboot. If you run into problems please open a ticket on SVN.NETLABS.ORG/uniaud For opening a ticket see this scetion on the website "Submitting Tickets"


Some people have bene reporting that there system sounds are repeating, like for example the startup sound is played and then its played again, completely. This is not caused by earlymeminit=true in the config.sys or ACPI or the SMP kernel. We are working on this and it somehow seems related to qrymmcd.exe in the config.sys. A semaphore from MMPM.DLL seems to be getting mixed up. We are working on locating this.


Thanks


Roderick Klein

eComStation News  [ submit ]  [ search ]  Software News
netlabs.org newsletter #317
 (March 12, 2018)

Warpstock 2018 Announcement
 (March 12, 2018)

IRC speakup with Bitwiseworks GmbH this Saturday!
 (February 28, 2018)

netlabs.org newsletter #316
 (February 26, 2018)

netlabs.org newsletter #315
 (February 12, 2018)

OS/2 VOICE IRC speakup with Arca Noae LLC...
 (February 04, 2018)

Plans from the OS2 VOICE foundation for 2018
 (February 04, 2018)

netlabs.org newsletter #314
 (January 29, 2018)


Test build wpa_supplicant v2.7
 (March 14, 2018)

Unofficial Open Watcom 2.0 beta 3 C/C++ compiler released
 (March 07, 2018)

DFSee 14.12 released, BUG FIX only (file recovery from browser)
 (February 15, 2018)

WebServe version 1.7 released
 (January 28, 2018)

 Driver Updates
[Arca Noae] ACPI Driver Package version 3.23.08 released
 (February 20, 2018)

[Arca Noae] Panorama Video Driver Package version 1.10 released
 (February 17, 2018)

[Arca Noae] AHCI Driver Package version 2.04 released
 (December 14, 2017)

Product Information Support Community Developers Downloads Where to buy About us Sitemap